Om oss

Adolf Fredriks scoutkår är en ideell förening lokaliserad i centrala Stockholm. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna. Scouterna är uppdelade i avdelningar beroende på sin ålder och varje avdelning har möte en gång i veckan samt även helgutflykter några gånger per termin.

Som scout får man lära sig att arbeta tillsammans i en miljö där vi på ett lekfullt vis låter ungdomarna öva sig inom gruppdynamik och samarbete i en miljö där alla är välkomna. På våra veckomöten ses vi i vår scoutlokal men försöker också att vara ute i närliggande parker så ofta vi kan.
På övernattningarna besöker vi oftast scoutstugor med mycket närhet till natur. Lokalen där vi träffas för vår löpande verksamhet ligger på Saltmätargatan ungefär där Tegnérgatan korsar Sveavägen.

Vår scoutlokal ligger i källaren på Saltmätargatan 1 i Stockholm.

Adress: Saltmätargatan 1, 111 60 Stockholm.